I år har vi spist tzatziki til den store guldmedalje. Både i sommerferien, hvor vi var på Kreta, men også herhjemme. Tzatziki dip med hvidløg er fantastisk tilbehør til både grillen, salater eller til grøntsagsstænger. På Kreta spiste jeg den endda til morgenmad. Et kogt æg, en skive af mit hjemmebragte klidbrød med skinke eller laks, masser af græsk salat og tzatziki, så var jeg klar til stranden. Krydret med den græske feriestemning, smagte den så godt, så jeg ikke kunne lade den ligge på det gigantiske morgenmadsbuffet bord på hotellet.
Tzatziki dip med hvidløg
Når jeg laver tzatziki, laver jeg altid en stor portion, som regel af 1 kg græsk yoghurt. Når jeg som nu, er opmærksom på mit kalorieindtag, foretrækker jeg at lave den på græsk yoghurt med 2% fedt i. Heldigvis har jeg fundet min græske yoghurt favorit i Lidl, som er virkelig cremet og smagfuld. Jeg dræner ikke yoghurten, men kun agurken, som skrælles i nogle få strimler. Grækerne skrællede altid agurkerne, både i salater og tzatziki. Det gjorde man forresten i Georgien. Jeg kan nu godt lide den grønne farve inde i min tzatziki, men bruger altid enten en økologisk eller en dansk agurk. Hvad det angår hvidløgssmagen, er det smag og behag. Man kan eventuelt bage et helt hvidløgshoved i ovnen nogle dage forud, og opbevare på køl indtil den skal bruges i tzatzikien. Jeg kan godt lide frisk koriander, mens nogle bruger dild eller persille.
Hotel the Royal Blue, Kreta <3
Tzatziki dip med hvidløg
Ingredienser
- 1 kg græsk yogurt 2% fra Lidl (evt. 10%)
- 2 stk store danske agurker
- 4-5 fed hvidløg
- 1/2 tsk flagesalt (jeg elsker Maldon)
- 1 knsp sort peber, friskkværnet
- 10-15 stilke frisk koriander lidt topping v/servering
- 2-3 spsk jomfruolivenolie til topping v/servering
Sådan gør du
- Skyl agurken og skræl i nogle få enkelte strimler (eller lad helt være). Riv agurkerne groft, kom det i en sigte eller en stofpose, og vrid al væden godt fra. Vend agurkemassen ned i yoghurten, og smag til med salt, peber og koriander.Dryp lidt olivenolie på toppen sammen med koriander. Det pifter smagen og looket på din tzatziki.Velbekomme!
Tidens favorit frokost med GG klidbrød, som jeg næsten altid har med i tasken, sammen med hjemmelavet tzatziki og grillet svinekød på spyd.
Hejsa. Jeg har faktisk sendt opskriften i går. Men er den ikke kommet igennem ?
Hej Nete,
Jeg har lige tjekket, og der er ingenting fra dig.
Har du sendt den herigennem kommentarfeltet, eller via kontaktformularen?
Jeps jeg har sendt den herigennem, ligesom alle de andre svar. Jeg prøver bare igen 🙂 og håber ikke det er fordi det bliver for langt ?
Yeahh!!! Så lykkes det!
Tusinde tak for en rigtig dejlig opskrift.
En dag bager jeg det, og skyder billeder, så vil du kunne finde opskrift på “Netes bedste knækbrød” her på bloggen 😉
Rigtig god weekend 🙂
Og tak for du læser med <3
Kh Diana
❤️
Sorry, men har du dit eget brød med på ferie 🤔🙄🙂
Ja, mit knækbrød. Klidbrød er et knækbrød. Og det gør jeg for at undgå at spise hvidt brød. Det er en prioritet, for så er der plads til alt det andet 😉
Altså – jeg laver selv mit eget og verdens bedste knækbrød.. Så jeg ved godt, hvor uerstatteligt det er 😉😍😘
Uhmm… hjemmelavet knækbrød lyder også lækkert. Du må gerne smide en opskrift her, hvis du får lyst…
Det er nemlig uerstatteligt! Jeg har en sart mave, som simpelthen går i stå af alt det gode mad, pasta og hvidt brød, som man spiser andre steder i verden. Så jeg er nødt til at pakke en lille pose med disse klidbrød/knækbrød fra Matas. De er meget fiberrige, fylder ikke så meget og mætter MEGA godt <3
Prøver lige igen 🙂
Mine allerbedste knækbrød.
1 dl. Hørfrø
1 dl. Chiafrø
1 dl. Sesamfrø
3 dl. Vand
Sættes i blød i 15 minutter.
Imens blendes fint i en minihakker og ovnen sættes på 200 grader.
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 1/2 dl. mandler, nødde efter valg.
1 dl. mel (her kan man variere som man har lyst, jeg har brugt sesammel, mandelmel, hørfrømel, ølandshvede, havremel og næste gang vil jeg prøve med kikærtemel, som lige pt. er et hit her hos mig og du kender måske en mel jo med ekstra mange fibre i, men det skal helst ikke være en som suger alt for meget mere væske 🙂
Desuden:
1 1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk hjortetaksalt
Alt det tørre blandes i de våde klistrede frø og blandes godt.
Smøres ud på en bageplade med bagepapir – nemmest med let våde finger og evt et stort stykke bagepapir ovenpå igen til sidst for at glatte det helt jævnt ud.
Så skæres dejpladen ud i firkanter og sættes ind i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) som straks skrues ned til 180. Ikke varmluft. Der skal de bage en time, jeg vender nogle gange pladen midtvejs efter en halv time.
God fornøjelse og giv gerne lyd 😉😘