For nogle dage siden lovede jeg jer på min instagram HER at poste opskriften på min favorit spinatboller. Så her kommer den. Jeg bagte dem i lørdags, og vi har spist dem både til morgenmad og frokost, og hvad der endnu bedre er, har vi to portioner af dem i fryseren endnu. Lige til at tage ud til så der er den næste dag. Lækkert, ikke?!
Spinatbollerne er langtidshævede (eller koldhævede) og dejen kan derfor røres i god tid. Som regel rører jeg dejen op til en (fri) weekend, og bager dem om lørdagen. Det er både hyggeligt og praktisk – hvad det angår duften af hjemmebag og spisningen af friskbagte boller. Uhm… Vi elsker det! Det bedste ved det hele er, at hele processen passer sig selv. Dejen røres i en røremaskine og passer sig selv i køleskabet helt indtil spinatbollerne skal formes og bages.
Se også mine opskrift på:
Proteinrige quinoa boller med gojibær HER
Rustikke koldhævede sandwichboller med surdej HER
Opskriften er til ca. 15 boller:
- 400 g grahamsmel
- 400 g hvedemel med højt proteinindhold
- 200 g hakket froset spinat
- 1 håndfuld hørfrø
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 20 g gær
- 600 ml koldt vand
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
- Rør dejen helt ensartet og glat i røremaskinen på fuld hastighed i de første 10 minutter. Derefter på middel hastighed i 10 minutter mere. Det er disse dej slag, der gør at bollerne bliver "hullede" og sprøde.
- Det er vigtigt for alt koldhævet bagværk, at dejen skal være ret fugtigt, da melet suger væsken i løbet af den tid dejen hæver i køleskabet (Se billedet af de ikke bagte spinatboller i selve indlægget for at få fornemmelsen af dej strukturen.
- Efter dejen er rørt færdig vendes den i en stor oliesmurt skål og stilles på køl. Kan holde sig i op til 24 timer.
- Spinatbollerne bages midt i ovnen på ca. 220 grader almindelig ovn i 15-20 minutter.


En simpel sandwich med et par skiver frisk buffalo mozzarella, tomat og basilikum ovenpå friskbagt spinatbolle (eller frisk koriander fra drivhuset) er en evig vinder 😉
XO XO Diana ♡
[…] Servers lunt som tilbehør, i madpakken eller med et godt stykke hjemmebagt brød. […]